Sunday, December 14, 2008

ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ (13/12/2008)

Γιατί καίμε; Γιατί καταστρέφουμε;
Μα επειδή είμαστε εμπορεύματα. Και δεν μας αρέσει καθόλου.
Όλοι μας, οι «πολίτες» της εμπορευματικής δημοκρατίας, είμαστε αναγκασμένοι να πουληθούμε, να δουλεύουμε, για να επιβιώσουμε. Οι νταβατζήδες μας, οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί, μας αγοράζουν και μας πουλάνε. Οι περισσότεροι άνθρωποι αποδέχονται να είναι εμπορεύματα, κι επιδιώκουν να αυξήσουν την τιμή που πουλιούνται, συνεπώς την αγοραστική τους δύναμη, για να καταναλώνουν άλλα εμπορεύματα σε αυξανόμενες ποσότητες. Αυτό είναι το νόημα που δίνουν στη ζωή τους: κατανάλωση. Εμείς τι επιδιώκουμε; Ισότητα. Πολιτική, οικονομική, κοινωνική. Όλων με όλους.
Υπάρχει πιθανότητα να πείσουμε τους εθελόδουλους καταναλωτές να πάψουν να είναι εμπορεύματα και υπήκοοι; Μάλλον όχι. Τι μπορούμε να κάνουμε; Μα να καταστρέφουμε την αγορά και τους μύθους που στηρίζουν την ανισότητα. Αφού δεν μπορούμε να πείσουμε τους καταναλωτές να γίνουν άνθρωποι, να πάψουν να είναι εμπορεύματα και να ξεφορτωθούν τους νταβατζήδες, ας καταστρέψουμε τη δυνατότητά τους να καταναλώνουν. Ο μόνος θεμιτός διαχωρισμός μεταξύ των ανθρώπων είναι ο εξής: αυτοί που θέλουν την ισότητα και εκείνοι που θέλουν την ανισότητα.
Δε θέλετε ισότητα; Πάρτε χάος!

Μήνυμα γνωστού-αγνώστου που βρήκα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο.

13 comments:

  1. Iσοτητα όλων με όλους??Εργατικοι και τεμπεληδες παιρνουν τα ιδια??Νυστευσαντες και μη νηστεύσαντες ευφρανθωμεν πάντες??
    Μονο στη μερμυγκοφωλιά γινεται αυτο.. Και αν..
    Ακομα και στην Κινα του Μάο, μη μου πεις οτι περναγαν το ιδιο τα στελεχια με τους προλεταριους..
    Θελεις να με κανεις ζωο , μερμυγκι??
    Θελεις χάος??
    ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ειμαι υποχρεωμένος να πώ
    Θέλεις χαος??ΠΑΡΕ ΣΦΣΙΡΕΣ

    ReplyDelete
  2. Οι επενδυτές του ΧΑ και οι εισοδηματίες δουλεύουν?
    Οι γόνοι των πλουσίων που κυκλοφορούν απο τα 20 τους χρόνια
    με αμάξια των 100.000 δούλεψαν
    και τα αγόρασαν? κλπ κλπ.
    κύριε Ζac ?
    ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΝΕΤΕ
    ΚΛΕΒΕΤΕ ΖΩΕΣ
    ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΘΩΟΙ.

    ReplyDelete
  3. Κυριε Ανωνυμε των 11:21
    Ισοτητα όλων με όλους "λεει ο δικος σου. Δεν μιλαει για τα λαμογια του χρηματιστήριου.
    Οι 20χρονοι γονοι των πλουσιων οικογενειών δεν δούλεψαν..Δουλεψαν οι γονεις τους..
    Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και δουλευω 45 χρονια..Εστειλα το παιδι μου στο καλλιτερο σχολειο, εδω και εξω..Πληρωσα τους φόρους μου..
    Μετα απο τοσα χρονια δουλιας, με αγωνιες και ηρεμιστικα θα ερθει το πρωτο καλοπαιδο που δεν δούλεψε ποτε του (σαν τον αλλον που εκανε τη ληστεια στην Εθνικη Ιπποκρατους"για να γλυτωσει απο τα δεσμά της εξαρτημενης εργασίας) να μου ζητησει μοιρασιά??
    Η θα τον φαω ή θα με φάει!

    ReplyDelete
  4. Ανθρώπινη ιδιότητα? σφαίρες ?
    η' θα τον φάω η' θα με φάει?
    Μα εσείς τρωγόσαστε μεταξύ σας σε έναν άγριο ανταγωνισμό οι πιό μεγάλοι οι μεγαλοαστοί απο εσας αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα για αγορές,τα κάνατε ολα εμπόρευμα καταστρέφετε το κοινό μας σπίτι την γη,τώρα αυτη την στιγμή η κρίση σας οδηγεί εργαζόμενους στην φτώχεια και την δυστυχία, προκαλείτε νέους πολέμους με ψευτιές,φτιάχνετε ανθρώπους καταναλωτές ενεργούμενα των εγωιστικών συμφερόντων σας.
    Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΑΣ, ΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΦΑΛΑΓΓΙΤΩΝ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΟ ΟΤΑΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    VIVA LA MUERTE

    ReplyDelete
  5. Ενω εσεις οι σοσιαλισστες ναπούμε...Ασε την Ισπανια στην ακρη δεν σε ωφελει..Οι Φρανκο, Μολλα κλπ ήταν φασιστες εγκληματιες .Οι κομμουνιστες που φαγανε το POUM τι ήτανε??Το Γκουλαγκ μηπως το εχεις ακούσει??
    Αστα φιλε, Homo hominis lupus..
    Και σε ότι αφορα τις σφαιρες ΝΑΙ , Χιλιες φορες ναι, προκειμενου να γινω δούλος της κολλεκτιβας, στο ελεος του καθε μαυρου ή κοκκινου (το ιδιο ειναι )γκαουλάιτερ..

    ReplyDelete
  6. Στην ιστορία πάντα εχθρέ μου ήσουν
    με το Καίσαρα ενάντια στον Σπάρτακο και τους άτακτους του,ενάντια στους εξεγερμένους χωρικούς της Γερμανίας,ενάντια στους "δολοφόνους" Γιακωβίνους,
    ενάντια στους αντάρτες που "προκαλούσαν" τα αντίποινα
    των κατακτήτων,εναντίον των απεργών.
    Το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζεις πραγματικά είναι της εκμετάλευσης.
    Οτι και να έγινε στις πρόσπάθειες για εξανθρωπισμό του ανθρώπου, η ιστορία δεν τελείωσε όσες "σφαίρες"
    και αν ρίξετε πρωτόγονα ανταγωνιστικά εγωιστικά αυτιστικά ανθρωπάκια.

    ReplyDelete
  7. Εχθρέ ZAC πας και εκκλήσια να πούμε η' ανήκεις στους απενοχοποιήμενους μεταμοντέρνους κυνικούς?
    "Εργατικέ" μου "άνθρωπε" εαν δεν έχεις στην "δούλεψη" σου άλλους δεν αξίζεις μία.

    ReplyDelete
  8. Δεν ξερω αν τα δυο τελευταια σχολια προερχονται από τον ιδιο ανωνυμο..Βαλτε και κανενα ονοματακι , να ξερουμε και να μην μπερδευόμαστε...

    Εγω μιλαω για τωρα, εστω για τον 20 αιώνα, εσυ θυμηθηκες το Σπαρτακο... Αλλα μια και σου αρεσει η Ιστορία ψαξε να βρεις στο Θουκυδιδη το διαλογο Αθηναιων και Μηλίων.

    Αν εχεις απάντηση σε αυτα που λεω, αν προτιμας την ισοτητα του κάτεργου, πεστο. Αμα ειναι να περνας απο επιχειρηματα στο "εισαι" , η μόνη απάντηση ειναι "Εισαι και φαίνεσαι". Μάλλον πιστευεις ότι "οι αστοι κανουν εγκληματα, οι αριστεροί μόνον λάθη!!

    Επειδή όμως δεν μοιαζεις και πολύ για προλεταριος πρεπει να σου πω ότι σου αρεσει η Κρυφή Γοητεια της Μπουρζουαζίας ( Le charme secret de la bourgeoisie) αλλα τα παιζουμε και αναρχες αμα λάχει ναούμ'. Για αυτη την κατηγορια των διανοουμενων οι Γαλλοι εχουν ενα ρητό" Ils ne mangent pas leur soupe avant de cracher dedans" ήτοι "Δεν τρωνε τη σούπα τους αν πρωτα δεν φτυσουν μέσα".

    Για να σου φυγει η απορια ,εκτος απο το Πάσχα και σε καμμια τελετη, στην εκκλησια δεν παω..Και εργοδότης δεν ειμαι , εκτος από μια υπηρετρια που την πληρωνω 650€ 14 φορες το χρονο για 5 ωρες δουλια επι 5 μερες τη βδομαδα....

    Τι λές λοιπόν συντροφε κομμισαριε?? Μου χρειαζεται κονσερβοκούτι ή οχι??

    ReplyDelete
  9. http://www.freehellenes.org/keimena/thukididis/thukididis.htm

    Για να μην ψαχνεις ριξε μια ματια εδώ.
    _____

    Μολις ειδα ότι κάποιος εγραψε " Ταξικό πόλεμο κάνετε.."

    Για φαντασου... Και σεις (αν το παιζεις προλεταριος) τι κανετε?? Η μήπως το ταξικο συμφερον του προλεταριου που θελει να γινει αστος ειναι προτιμοτερο από εκείνο του αστου που δεν θελει να γινει προλεταριος??

    BTW Να μην σου τυχει εργοδότης που να εχει κανει Μακρόνησο!!

    ReplyDelete
  10. Ο αιώνιος μικροαστός χωρίς τοπική διαλεκτική εξέλιξη, χωρίς ιστορία.
    Οι κοινωνίες αναπτύσσονται φτιάχνουν νόμους αποτέλεσμα κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών δεν μένουν ίδιες έγιναν αλλαγές επαναστάσεις ήλθαν τα πάνω κάτω αλλά ο μικροαστός εκεί ακίνητος στον μικροκοσμό του.
    Εχθρέ zac τα επιχειρήματα σου γνώστα εύκολα, πιασάρικα, λαικίστικα,
    ακουμπάνε σε πρωτόγονα ένστικτα προπολιτικά.
    ΥΓ.
    Η δημοκρατικές ελευθερίες που επισφαλώς απολαμβάνουμε κατακτήθηκαν με πολύ αίμα εχθρέ ,απο την εγγλέζικη επανάσταση των ευγενών,από την μεταρρύθμιση στην Γερμανία ,μέχρι την Αμερικάνικη και την Γαλλική..
    ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ιστορία είναι η σύγκρουση συμφερόντων που γεννάει την πολιτική.
    ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΧΘΡΕ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ
    και η κοινωνική δικαιοσύνη το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην υγεία την παιδεία την εργασία την στέγη είναι γιά εμένα η σημαία του νέου ουμανίσμου.
    Εσύ μείνε κλεισμένος στην μάντρα της μαύρης τρύπας του εγώ σου .
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

    ReplyDelete
  11. Ο αιώνιος μικροαστός χωρίς τοπική διαλεκτική εξέλιξη, χωρίς ιστορία.
    Η διαλεκτική εξελιξη είναι τοπική??Δεν τόξερα, deeply sorry. O Πολιτσερ («Στοιχειώδεις Αρχές της Φιλοσοφίας») δεν το γραφει.. Ούτε «Το αλφαβηταριο του Κομμουνισμού» του Μπουχάριν
    Οι κοινωνίες αναπτύσσονται φτιάχνουν νόμους αποτέλεσμα κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών δεν μένουν ίδιες έγιναν αλλαγές επαναστάσεις ήλθαν τα πάνω κάτω αλλά ο μικροαστός εκεί ακίνητος στον μικροκοσμό του
    Και πάλι λάθος ! «Παντα ρεί, πάντα χωρεί και ουδέν μένει»(Ηρακλειτος). Πως μπορεί ο αστος να μενει αμεταβλητος?? Ο αστος της πρωτης βιομηχανικής περιοδου , ο Κων/νος Καραμανλής και ο Δασκαλοπουλος του ΣΕΒ, είναι ιδιοι??
    Εχθρέ zac τα επιχειρήματα σου γνώστα εύκολα, πιασάρικα, λαικίστικα,
    ακουμπάνε σε πρωτόγονα ένστικτα προπολιτικά.
    Αφού είναι τοσο ευκολα , γιατι δεν απαντας πάνω σε αυτά??
    ΥΓ.
    Η δημοκρατικές ελευθερίες που επισφαλώς απολαμβάνουμε κατακτήθηκαν με πολύ αίμα εχθρέ ,απο την εγγλέζικη επανάσταση των ευγενών,από την μεταρρύθμιση στην Γερμανία ,μέχρι την Αμερικάνικη και την Γαλλική..
    ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ιστορία είναι η σύγκρουση συμφερόντων που γεννάει την πολιτική.
    Σωστα! Μεχρι και εγω συμφωνώ. Αλλά αφου είναι πόλεμος και μάλιστα ταξικός γιατι παραπονιέσαι όταν οι αστοι αμύνονται??Φανταζεσαι κάποιον που ανεβαινει στο ρίγκ να διαμαρτυρεται γιατι ο αντιπαλός του βάράει??
    ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΧΘΡΕ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ
    και η κοινωνική δικαιοσύνη το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην υγεία την παιδεία την εργασία την στέγη είναι γιά εμένα η σημαία του νέου ουμανίσμου.
    Καταρχήν σωστα όλα αυτά όσο υπαρχουν χρήματα για να πληρωνονται ( There is not such a thing as a free lunch). Αμα δεν υπαρχουν όμως??Και αμα δεν μας δανειζουν άλλο γιατί καταλαβανε ολοι τι ειμαστε??
    Δικαιωμα στην εργασία??Από πότε??Αν δεν σε χρειαζεται ο εργοδότης θα σε κρατήσει??
    Μαλλον πρεπει εγω να πώ «τα επιχειρήματα σου γνώστα εύκολα, πιασάρικα, λαικίστικα,
    ακουμπάνε σε πρωτόγονα ένστικτα προπολιτικά.»
    Εσύ μείνε κλεισμένος στην μάντρα της μαύρης τρύπας του εγώ σου
    Και συ για το εγώ σου παλευεις φιλε, μονο που εγω το λέω δυνατα...
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ
    Να εισαι καλά και παντα μαχητικός..Υγεια, ευτυχία και χρηματα!

    ReplyDelete
  12. ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΕ ?
    ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ.
    ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΞΕΡΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,
    ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΧ ΕΝΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΑΕΠ ΟΠΩΣ ΕΣΥ Η' ΕΝΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ "ΤΕΜΠΕΛΗΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ
    δουλειά δουλεία ΕΧΘΡΕ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ "HOMO ECONOMICUS MONOSIMANTUS" ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ IDIOT EIMAI ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.
    ΥΓ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
    Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ? ΤΙ ΛΕΣ ΕΜΠΟΡΑΚΟ ΜΟΥ?

    ReplyDelete
  13. ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΕ ?
    ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ.

    Πληρωνω φορους γιατι δεν μπορω να κανω αλλιώς.Δεν αισθανομαι ότι παιρνω απο το κρατος όσα του δινω .Και δεν ειμαι μικροαστος (δηλωνω καπου 150000 � το χρονο) Και υστερα απο οσα εχεις διαβασει απο τα γραφομενα μου πιστευεις οτι ειμαι μικροαστος σαν Κυρα-Κατινα?,


    ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΞΕΡΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,
    ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΧ ΕΝΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΑΕΠ ΟΠΩΣ ΕΣΥ Η' ΕΝΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ "ΤΕΜΠΕΛΗΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ

    Πάνε ΚΑΙ εκει. Δεν ξερεις ότι οι ποιητες παιρνουν συνταξη και ολοι οι Ελληνες εχουν δωρεαν περιθαλψη?Kai o ποιητης δεν ειναι τεμπέλης..Ειναι κοσμημα για την κοινωνια που ζει . Μονο που δεν θεωρει την ποιηση επαγγελμα, ούτε ότι το κοινωνικο συνολο ειναι υποχρεωμαενο να τον τρεφει. Ο Σεφερης ήταν διπλωμάτης, ο Ελυτης δημ. υπαλληλος , ο Καρυωτακης ομοίως, ο Ρίτσος δημοσιογραφος κλπ


    δουλειά δουλεία ΕΧΘΡΕ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ "HOMO ECONOMICUS MONOSIMANTUS"
    ΟMarcuse elege unidimentional!Και πάλι, υστερα απο όσα εχω πει πιστευεις ότι ειμαι αδιαβαστος και μονο στα λεφτα εχω το νού μου??



    ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ IDIOT EIMAI ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.

    Και παλι κανεις λάθος. Πρωτα οι Ελληνες βρηκαν τον ορο "Ιδιώτης"και για αυτούς ΔΕΝ σημαινε ηλίθιος και μετα οι Γαλλοι το idiot,


    ΥΓ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
    Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ? ΤΙ ΛΕΣ ΕΜΠΟΡΑΚΟ ΜΟΥ?

    Ο Ναζωραίος ειπε και την παραβολή των ταλαντων, την κυνικότερη δικαιολόγηση του αγριου καπιταλισμου.. Την ειχα γραψει σε αυτο το blog, αλλως ψαξε να τη βρεις στο Γούγλη.
    Υ.Γ.Μεχρι στιγμης με εχεις πει μικροαστο, ανθρωπακι, εμπορακο και κατι αλλα..Δεν νομιζεις ότι ειναι αρκετα?? Εσυ παντως μου θυμιζεις τον ανθρωπο που του αρεσουν οι πορτοκαλιές αλλά μισει τα πορτοκάλια. Νασουνα τουλαχιστον βιομηχανικός εργατης με προλεταριακή συνειδηση, να ονειρευόσουνα μεχρις ονειρωξεως δικτατορια τουυ προλεταριατου ( γιασου Αλεκα) να το καταλάβω

    ReplyDelete