Sunday, June 28, 2009

ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ (27/6/2009)

…Οι μεγάλοι όμιλοι, αφοσιωμένοι πάνω απ’ όλα στη διαρκή γιγάντωσή τους, η οποία τους υποχρεώνει να προσεταιρίζονται τις άλλες εξουσίες, δεν θέτουν πλέον ως πολιτικό στόχο να αποτελέσουν την «τέταρτη εξουσία», ούτε να καταγγείλουν τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων ούτε να διορθώσουν τις δυσλειτουργίες της δημοκρατίας για να βελτιωθεί και να τελειοποιηθεί το πολιτικό σύστημα. Δεν επιθυμούν πλέον ούτε καν να αναδειχθούν σε «τέταρτη εξουσία» και ακόμη περισσότερο να λειτουργήσουν ως αντιεξουσία. Όταν τους δίνεται ευκαιρία να λειτουργήσουν ως «τέταρτη εξουσία», τη θέτουν στην υπηρεσία των τριών άλλων, για να συντρίψουν -ως συμπληρωματική εξουσία- τους πολίτες. Επομένως το πολιτικό ερώτημα που τίθεται πλέον είναι: Πώς να αντιδράσουμε; Πώς να προστατευτούμε;
Πρέπει να δημιουργήσουμε μια «πέμπτη εξουσία» που να μας επιτρέπει να αντιτάξουμε μια πολιτική δύναμη στη νέα συμμαχία των κυρίαρχων. Μια «πέμπτη εξουσία» που θα έχει ως λειτουργία να καταγγέλλει την υπερεξουσία των μέσων ενημέρωσης, των μεγάλων ενημερωτικών ομίλων, συνενόχων της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι όχι μόνο έχουν πάψει να υπερασπίζονται τους πολίτες, αλλά ορισμένες φορές ενεργούν ενάντια στο σύνολο του λαού.

Ιγνάσιο Ραμονέ, «Η πέμπτη εξουσία»

1 comment:

  1. Η Κυβερνητική πολιτική δολοφονεί τους Μικρομεσαίους.

    Στα πρόθυρα "μαζικής" αυτοκτονίας βρίσκονται χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.
    Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η μεγάλη πτώση του τζίρου των μικρών καταστημάτων, το άγριο κυνηγητό της ΕΦΟΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΤΕΒΕ, των ΤΡΑΠΕΖΩΝ έχουν φέρει χιλιάδες επαγγελματίες σε απόγνωση και κατάθλιψη.

    Εκτός από τις δεκάδες αυτοκτονίες, χιλιάδες είναι οι μικρομεσαίοι που βιώνουν μία κόλαση βουτηγμένοι στην κατάθλιψη μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

    Η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δεί και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Και όχι μόνον αυτό. Ενθαρρύνει την εξόντωσή τους, όχι μόνο την επαγγελματική αλλά και τη φυσική, μέσω της ώθησής τους σε απονενοημένα διαβήματα. Ταυτόχρονα καταδικάζει τις οικογενειές των σε ένα διαρκή μαρασμό.

    Η Κυβέρνηση, εν μέσω τέτοιας κρίσης εξαπολύει φορολογικές επιδρομές, συκοφαντεί για τη "μη-απόδοση του ΦΠΑ", εκβιάζει με ελέγχους, κ.λπ.

    Ταυτόχρονα το ΤΕΒΕ, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, συνεχίζει ακάθεκτο τις διώξεις των οφειλετών του. Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες δίκες κάθε μέρα οδηγούν τους οφειλέτες του ΤΕΒΕ στις φυλακές.

    Οι τράπεζες, παίζοντας το δικό τους παιγνίδι σε αυτό το σκηνικό, αναγκάζουν τους μικρομεσαίους να πουληθούν δούλοι, να χάσουν το σπίτι τους, την περιουσία τους.

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

    Σε αυτή τη μακάβρια για τους μικρομεσαίους πραγματικότητα που επέβαλε η Κυβέρνηση, αλλά και οι κυβερνήσεις του εκσυγχρονισμού δρομολόγησαν πριν μερικά χρόνια, οι μικρομεσαίοι δεν βλέπουν κανένα φώς, δεν ακούν καμμία εξαγγελία που να τους δόσει κουράγιο να αντέξουν.

    Τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης τις είδαμε. Είδαμε το περίφημο ΤΕΜΠΜΕ, τη "στήριξη" στην πραγματική οικονομία, του άγριο δούλεμα των υπουργών της. Δεν ακούσαμε όμως πειστικές προτάσεις και από κανένα κομμα της αντιπολίτευσης, δεν ακούσαμε έναν λόγο παρηγοριάς.

    ένας μικρομεσαίος

    ReplyDelete