Friday, January 6, 2012

Έκτακτο ανακοινωθέν

Επειδή αυτό το υποτιθέμενο μπλογκ εξελίσσεται σε νεκρή φύση, εξηγούμαι: Το μπλογκ είναι ένα είδος «ψηφιακής αρχειοθέτησης» των κειμένων που δημοσιεύω κάθε εβδομάδα στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή». Τα 4-5 χρόνια που υπάρχει το μπλογκ δεν έχει αναρτηθεί σ’ αυτό τίποτε άλλο εκτός από τα κείμενα της στήλης αυτής («Ελεύθερος Σκοπευτής»), μαζί με τη «θυγατρική» της «Θεωρίες για την υπεραξία», όπως δημοσιεύονται στην εφημερίδα. Αυτό ήταν άλλωστε και αναγκαία κίνηση, καθότι η εφημερίδα δεν διαθέτει ουσιαστικά ηλεκτρονική έκδοση.
Εδώ και 15 μέρες το μπλογκ έχει, λοιπόν, «κολλήσει» στην προ Χριστουγέννων «Ανταλλακτική Οικονομία», που ήταν και η τελευταία ανάρτηση. Κι αυτό γιατί η πρώτη εβδομάδα ήταν της αργίας (δηλαδή της αδείας) και η δεύτερη εβδομάδα έγινε της… απεργίας.
Ως γνωστόν, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή», εμού συμπεριλαμβανομένου, βρισκόμαστε σε απεργία για μη καταβολή δεδουλευμένων (πρωτότυπο και σπάνιο, θα μου πείτε). Στην απεργία η ιδιοκτησία της επιχείρησης (Best End) απάντησε με αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας και των άλλων περιοδικών εκδόσεων και με προαναγγελία «εκκαθάρισης» της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι ανταπαντούν με συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης (μέχρι Τρίτη πρωί) και με μια ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας στην οποία και παραπέμπω για περαιτέρω ενημέρωση, όχι μόνο επί των εξελίξεων στον Τύπο και στον «Κόσμο του Επενδυτή», αλλά και σε αρκετά από τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Η διεύθυνση είναι:
http://ergazomenoiependyti.wordpress.com/

Αυτά προς το παρόν, και σύντομα θα επανέλθουμε με κανονικές αναρτήσεις, κανονικά κείμενα, κανονικές «υπεραξίες», υπό κανονικές ή και έκτακτες συνθήκες.
ΚΙΜΠΙ

9 comments:

  1. Καλημέρα ΚΙΜΠΙ,
    ένας-ένας τους φεύγουν. Ο Στάθης, ο Τριάντης, Εσύ.

    Η απουσία σας σκορπά μελαγχολία. Μπορείτε όμως να είστε παρόντες. Θα βρείτε λύσεις να σας διαβάζουμε.
    Και με τη Νίκη

    Καλή χρονιά

    ReplyDelete
  2. Χρυσούλα ΣπανούJanuary 7, 2012 at 5:54 AM

    Μη φεύγετε, μη χάνεστε.
    Μαζί σας - αλλά να βρούμε ένα τρόπο κι έξω απ' τα blogs.
    Καλή χρόνιά!

    ReplyDelete
  3. Καλή Δύναμη!

    ReplyDelete
  4. Πραγματικά στενάχωρα νέα. Όχι μόνο για σένα αλλά για κάθε εργαζόμενο. Το γεγονός πως υπάρχει αυτοσυγκράτηση και δύναμη για αγώνα δίνει ελπίδα σε όλους μας. Αυτό πρέπει να το γνωρίζετε.
    Το μόνο θετικό που μπορώ να δω είναι πως έχουν καταρρεύσει διαχωρισμοί δεκαετιών μέσα στα ΜΜΕ (μεταξύ συντακτών/δημοσιογράφων και τυπογράφων/δακτυλογράφων/διορθωτών) αφού όλοι πλέον λογίζονται ως εργαζόμενοι με τους δημοσιογράφους να είναι η φωνή όλων και από την άλλη ένας ακόμα διαχωρισμός που σπάει είναι αυτός μεταξύ αναγνώστη ως καταναλωτή της είδησης και του παραγωγού της είδησης στα διάφορα στάδια. Από εκεί μπορεί να προκύψει κάτι πραγματικά ελπιδοφόρο. Αλλά φαντάζει τόσο επίπονο και δύσκολο.
    Γι' αυτό, το μόνο που έχω να ευχηθώ σε εσάς αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους που ζούνε αυτές τις μέρες μέσα στην ανασφάλεια και στο σκοτάδι είναι δύναμη και υγεία, ψυχική και σωματική. Και θέλω να πιστεύω πως η ελληνική κοινωνία θα προβάλλει αντιστάσεις, θα σηκώσει κεφάλι και μαζί θα νικήσουμε.
    Όσο γι' αυτούς που σχεδόν χαιρέκακα γελούν και χαίρονται με τις εξελίξεις θεωρώντας τις αναπόφευκτες και θετικές, κοιμούνται τον βαθύ ύπνο.
    Ούτε ο τύπος θα πεθάνει, ούτε τα υπόλοιπα μέσα. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, πέρα από μία οικονομική πραγματικότητα είναι μία πολιτική που νομιμοποιείται "οικονομικά". Είναι όμως η "οικονομία" ουδέτερη; Το αποτέλεσμα ποιο θα είναι; Περισσότερο ελεγχόμενα ΜΜΕ, λιγότερες ελεύθερες φωνές, απολυταρχία. Εκτός και αν αντισταθούμε.
    Και πάλι σας εύχομαι κουράγιο. Με τον αγώνα που ξεκινάτε κι εσείς δίνετε δύναμη σε όλους εμάς. Μας δίνετε φως κι ελπίδα. Μην τα παρατήσετε!

    ReplyDelete
  5. @
    Καλή δύναμη !

    όλοι εδώ γύρω είμαστε...

    ReplyDelete
  6. Καλή δύναμη και καλή λευτεριά. Μας λείπεις.

    ReplyDelete
  7. Καλό κουράγιο ΚΙΜΠΙ!!

    ReplyDelete